https://www.happygarden.co.il/
היי
טוב לראות אותך כאן
איך נוכל לעזור לך היום?
צריכים הכוונה?
הפרי הירוק הוא אחד האהובים והבריאים לבני אדם, אבל מה קורה כשנותנים אותו לכלבים? בדקנו
זה לא נדיר לראות בעלים של כלבים מכינים לעצמם משהו לאכול בזמן שהכל עומד לצידם במטבח, מטה את הראש הצידה בציפייה, מחדד אוזניים כלפי מעלה ונותן מבט שגורם לכם להבין מה זה עיני כלב, מחכה לחתיכה הראשונה שתיפול על הרצפה. בכל מה שקשור לשאריות מזון כלבים יעילים הרבה יותר מהדייסון המתקדם ביותר. אבל האם כל דבר שניתן להם בריא להם? הפעם בדקנו אם כלבים יכולים לאכול אבוקדו.
אנחנו מאוד אוהבים לאכול אבוקדו, לשלב אותו בסלטים טריים, למעוך לגוואקמולה או למרוח על לחם טרי או קלוי. אנחנו אוהבים אותו במיוחד אם הצלחנו ליפול עליו בדיוק ביום שהוא לא קשה ולא רקוב. ומה בנוגע לכלבים? הדעות על כך חלוקות .
התשובה הפשוטה לשאלה האם כלבים יכולים לאכול אבוקדו – היא שבשר הפרי לא מסוכן במיוחד. האבוקדו דל בפחמימות, עשיר בשומנים בריאים, הוא מקור טוב לאשלגן, סידן ומגנזיום, יש בו ויטמינים A, E, ו-C בשפע, והוא נוגד חמצון חזק. כן, אבוקדו מקולף ומגולען יכול לספק כמה יתרונות בריאותיים, כל עוד מגישים אותו בכמויות קטנות ולא באופן קבוע.
אם אתם נותנים אבוקדו לכלב, חשוב שזה בכמות קטנה ורק לאחר שטיפלתם באבוקדו, כלומר הורדתם את כל הקליפה וזרקתם את הגלעין. אם הכלב אוכל את האבוקדו כמו שהוא, הוא עלול לפתח דלקת מעי ואפילו חסימת מעי. הקליפה קשה לעיכול וגורמת למחלות מעי, ובליעת הגלעין מסוכנת במיוחד ועלולה לגרום לחנק. לכן נדגיש שוב: אל תתנו שום הזדמנות לכלב לגשת לקליפת האבוקדו או לגלעין שלו.
ייתכן שקראתם בעבר מידע על כך שאבוקדו הוא ממש רעל לכלבים. המידע הזה מבוסס על הרעלן פרסין שמצוי בגלעין ובקליפת הפרי. כבר הדגשנו כמה חשוב להימנע מלתת אותם לכלב, אך באבוקדו עצמו אין חשש לכך. בנוסף, כדי שתהיה הרעלה, צריך לאכול הרבה יותר מקליפה וגלעין של אבוקדו אחד, ההשפעה על כלבים וחתולים מועטה גם כך, ומי שסובל מהשפעות הפרסין הם בעיקר סוסים.
כמויות גדולות של פרסין יכולות לגרום להקאות, לשלשולים ולנזק לשריר הלב. תכולת השומן הגבוהה של בשר האבוקדו עלולה להוביל לבעיות במערכת העיכול ולדלקת בלבלב אצל כלבים אם הם אוכלים יותר מדי, ומכיוון שהוא עתיר קלוריות, כמות גבוהה יכולה להוביל גם לעלייה במשקל.
אמנם הזכרנו שלאבוקדו יש יתרונות בריאותיים, אך יש מזונות אחרים ייעודיים לכלבים (וגם כאלה שלא) שהם עשירים בוויטמינים ומינרלים, דלי שומן, ואין כל סיכון לגרימת דלקת בלבלב כפי שיש בצריכת אבוקדו. דברו עם הווטרינר שלכם והוא בוודאי ישמח לתת לכם המלצה טובה.
ומה אם בכל זאת הכלב אכל אבוקדו? מפלס הלחץ שלכם צריך להיות תלוי באיזה חלק הוא אכל.
בשר האבוקדו: לא סביר שפרוסת אבוקדו מקולף יגרום לכלב שלכם לחלות. אבל אם השארתם רגע כמות גדולה על השיש, הלכתם רגע לשירותים או ניהלתם שיחת טלפון שהסיחה את דעתכם והכלב התנפל על האבוקדו – זה עלול לעורר דאגה. ברוב המקרים לא יקרה דבר, אבל כדאי להשגיח על הכלב ולא להשאיר אותו לבד ל-24 עד 48 שעות. דווחו לווטרינר שלכם על הקאות, שלשולים, או ירידה בתיאבון.
קליפת האבוקדו: הקליפה מכילה ריכוז גדול יותר של הרעלן פרסין ולכן מסוכנת יותר ועלולה לגרום להקאות או שלשולים. הבעיה היותר גדולה היא שהקליפה היא שכבה קשיחה וקשה לעיכול. לכן כדאי להתייעץ עם הווטרינר מיד מה לעשות, וכמובן להשגיח על הכלב בהתאם להוראות.
גלעין האבוקדו: הגלעין של אבוקדו לא מתעכל בכלל, הוא עלול לגרום לחסימת קיבה או חסימת מעיים. במיוחד בדרכי המעיים של הכלב ועלול לגרום לחסימת קיבה או מעיים. ברגע שכלב אוכל גלעין אבוקדו ומערכת העיכול לא מסוגלת לעכל אותו, הגלעין ייתקע בחלקו במעיים. במצב כזה פנו מיד לווטרינר ללא דיחוי. אם הכלב מקיא, מתאמץ לעשות צרכים, נראה שהוא סובל מכאבים או מתנהג באופן רדום מהרגיל, לכו מיד לבדיקה אצל הווטרינר.
קליפות, עלים וגלעיני אבוקדו מכילים כמויות מרוכזות של פרסין, רעלן קוטל פטריות בעל פוטנציאל לגרום לבעיות בריאותיות חמורות ואסור להגיש אותם לכלב שלכם. בבשר הפרי יש פחות פרסין וכמויות קטנות נחשבות בדרך כלל בטוחות לכלבים
. תמיד כדאי לשאול את הווטרינר המטפל אם כדאי לתת לכלב שלכם אבוקדו ולבקש המלצות לתחליפים עם יתרונות בריאותיים דומים. לא מומלץ לתת לכלב גוואקמולה שמכיל יותר אבוקדו, לצד רכיבים לא בריאים לכלב כמו שום ובצל. דווקא שמן אבוקדו אינו מסוכן לכלבים משום שהוא לא מכיל כלל פרסין, אך עדיף להימנע מלתת אותו לכלב משום שהוא מכיל שומן בכמות גבוהה מאוד.
הרשמו לקבלת טיפים ומידע וקבלו כבר עכשיו 10% הנחה ברכישה הקרובה