https://www.happygarden.co.il/
היי
טוב לראות אותך כאן
איך נוכל לעזור לך היום?
צריכים הכוונה?
אחד החששות הלגיטימיים של צרכני סיבידי מתחילים הוא נטילת מנת יתר. הם רואים לנגד עיניהם נרקומנים חסרי כל שזרוקים בפינת רחוב חשוכה, ומדמיינים לעצמם גורל דומה. אנחנו בהאפיגרדן פה כדי להרגיע ולומר שאתם בטוחים. איך אנחנו יודעים? כי סיבידי אינו סם מסוכן אלא רכיב טבעי עם כמות מינימלית של THC. לכן גם אם תיקחו מינון מופרז, מקסימום תחוו עייפות או בחילה זמניות .
סיבידי הוא משכך כאבים טבעי שלא ידרדר אתכם למנת יתר גם אם תגזימו במינון. לעומת זאת, מינון מופרז ותכוף במשככי כאבים מסוג אופיואידים עלול לסכן אתכם. מדובר בתרופות נרקוטיות עוצמתיות שבמינון מבוקר עושות את עבודתן נאמנה אך במינון מוגזם הן מזיקות לגוף משום שהן מעכבות באופן משמעותי את מערכת העצבים ומחלישות את מערכת החיסון.
אולי זה יישמע לכם תמוה אבל מבנה המולקולות של האופיואידים ושל הרואין דומה. שניהם מופקים מצמח הפרג ועלולים להוביל להתמכרות, תלות ודיכוי נשימתי. אנחנו לא משווים חלילה אלא רק מציינים שבשני המקרים מנת יתר עלולה להיות קטלנית.
מחקרים מצביעים על כך שאנשים רבים שסובלים מכאבים נוטים להפריז במינון האופיואידים שהם נוטלים. כדי להקל על סבלם, הם נוטלים את משככי הכאבים ברציפות, מעלים את המינונים בצורה לא מבוקרת וכך מגדילים את הסיכון להתמכרות. בהיבט הרפואי המינונים הגבוהים עלולים לגרום לדיכוי נשימתי ולהוביל למוות.
בעשורים האחרונים נרשמה עלייה חדה בצריכת אופיואידים בישראל ובעולם. ב-2015 נפטרו בארה”ב 33,000 אמריקנים כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים במרשם. בעקבות זאת הנשיא האמריקני היוצא דונלד טראמפ הגדיר את השימוש המופרז בתרופות החזקות כמגפה לאומית.
מחקר שנערך בארה”ב ב-2017 גילה שאמריקנים נוהגים ליטול תרופות אופיואידיות לא רק נגד כאבים אלא גם נגד מצבים נפשיים כמו חרדה ודיכאון. על פי הנתונים, 19% מתוך 39 מיליון אמריקנים שסובלים מדיכאון וחרדות מקבלים לפחות שני מרשמים לאופיואידים בשנה. תרופות אלה יכולות להקל על עניינים שבנפש אולם השפעתן קצרת טווח. לכן מטופלים רבים חוזרים לרופא כדי לקבל מרשמים נוספים. כך לא רק המינונים גדלים אלא גם הביקוש למשככי כאבים חזקים.
לשמחתנו אנחנו עוד לא שם אבל גם בישראל כמות המרשמים לתרופות אופיואידיות עולה בקצב מהיר. על פי דו”ח ה-OEDC, ב-2011 נצרכו בישראל כ-5,000 גלולות אופיואידיות למיליון בני אדם, וב-2016 המספרים הכפילו את עצמם.
עם CBD הסיפור שונה לגמרי משום שאין מספיק קולטנים בגזע המוח שיכולים לתקשר עם החומר הקנאבואידי. הזיקה החלשה שלו לקולטנים מפחיתה את הסיכון לנטילת מנת יתר באופן משמעותי. על אף שהוא בטוח לשימוש, אפשר לצרוך יותר מדי שמן סיבידי עם או בלי כוונה. כתוצאה מזה עלולות להופיע תופעות לוואי משתנות כמו עייפות, יובש בפה, בחילות והקאות, חוסר תיאבון או תיאבון יתר. כל אלה מציקות אך חולפות.
התשובה שלנו תלויה במטבוליזם שלכם. המינון הנפוץ שנחשב בטוח הוא בין 20-1500 מ”ג ביום, אבל יש גם אנשים שצורכים 6,000 מ”ג של שמן סיבידי ומעכלים אותו בקלות. כדי שתדעו מה המינון המתאים לכם באופן ספציפי, פשוט תצטרכו להתנסות ולגלות בעצמכם.
משך ההשפעה משתנה ממוצר למוצר ומגוף לגוף, ותלוי בכמה גורמים כגון גיל, משקל, מטבוליזם ואופן צריכה. יש אנשים ששמן סיבידי משפיע עליהם במשך בין 2-4 שעות ואחרים עשויים ליהנות ממנו זמן ממושך יותר בהתאם לעוצמת השמן, איכותו ואופן צריכתו. לדוגמה, שמן בעל השפעה חזקה כמו שמן סיבידי 2,000 מ”ג של הפיגרדן יכול להשפיע לזמן ארוך יותר בהשוואה ל-1,000 מ”ג. סוכריות סיבידי יכולות להשפיע בין 2-4 שעות אבל גם במקרה הזה צריך לקחת בחשבון כמה ולמה צורכים אותן.
הגוף אינו מפתח עמידות לסיבידי אלא דווקא “עמידות הפוכה”. זה אומר שהגוף זקוק לכמות יותר קטנה של סיבידי כדי להרגיש את השפעת החומר. צרכני סיבידי רבים מדווחים שלאורך זמן הם ראו שיפור בתסמינים עם מינונים נמוכים מהרגיל. איך זה יכול להיות, אתם שואלים?
סיבידי יוצר אינטראקציה עם קולטני קנבינואידים בגוף מבלי להיצמד אליהם. כתוצאה מכך הוא משפר את היכולת הטבעית של הגוף לפתח קנבינואידים בעצמו לאורך זמן. ככל שכמותם תגדל כך תצטרכו פחות סיבידי כדי להקל על התסמינים.
בפעם הבאה שתזדקקו למשככי כאבים, אל תחשבו פעמיים. שמן או סוכריות סיבידי יעזרו לכם להקל על הסבל בלי תופעות לוואי. גם אם תיטלו מינונים גבוהים (בהדרגה כמובן), אין סיכוי שתתמכרו אליהם, תפתחו תלות, סבילות או עמידות ובטוח שלא תגיעו למנת יתר. אם יש לכם שאלות נוספות, חששות או התלבטויות, אנחנו בהפיגרדן נשמח לעזור.
הרשמו לקבלת טיפים ומידע וקבלו כבר עכשיו 10% הנחה ברכישה הקרובה